Бележник

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Бележник

Бележник или тетраткакнига со празни страници, односно претставува збирка залепени, сошиени или на друг нашчин поврзани заедно празни листови хартија. Листовите можат да бидат бели, со нацртани линии или квадрачиња. Тетратките главно се користат од учиниците и студентите за запишување белешки при следење на наставата и учење.