Прејди на содржината

Бдеење

Од Википедија — слободната енциклопедија

Бдеење — намерно воздржување од сон во времето на најзначајните настани во семејниот живот (погреб, раѓање, свадба, во време на календарските празници – Божик, Велигден, Ѓурѓовден, Света Троица или во одредено време на денот (при заоѓањето на сонцето, напладне и сл.)[1].