Балканска приспивна песна

Од Википедија — слободната енциклопедија
Балканска приспивна песна
Балканска приспивна песна.jpg
Режирана одДоан Умит Караџа
Сердар Акар
УлогиЕрдал Озјагчилар
Сузан Акбелге
Емре Беј
Озлем Туркад
Мерих Озтурк
Бедија Беговска
Хакан Бојав
Мустафа Јашар
Ерман Шабан
Џезде Чигачи
Џан Колукиса
Наџи Шабан
Абдурахман Рахман
Елјеса Касо
Земја на потеклоТурција
Првичен јазиктурски
Бр. на сезони1
Бр. на епизоди25
Продукција
Продуцент(и)Доан Умит Караџа
Времетраење140 мин
Прикажување
Првично прикажување22 јуни 20225 јануари 2023

Балканска приспивна песна - турска серија од 2022 година снимена во Македонија (Скопје) во режија на Доан Умит Караџа и Сердар Акар.

Улоги[уреди | уреди извор]

Глумец Улога
Ердал Озјагчилар Сулејман
Озлем Туркад Нериман
Мерих Озтурк Јована
Емре Беј Ертан
Џезде Чигачи Гулсум
Хакан Бојав Даниел
Сузан Акбелге Елена
Ерман Шабан Зафер
Наџи Шабан Дарко
Мустафа Јашар
Елјеса Касо
Бедија Беговска Нина
Дениз Гуркан Гулбахар
Сарп Бозтурк Ариф
Сулејман Кара Мустафа
Каан Тургут Павел
Џан Колукиса Дедото
Филиз Ахмет Ивана
Абдурахман Рахман Мендо Ага
Фирдаус Неби
Џенап Самет Џемаил
Толга Ортанчил Ирфан
Хакан Даци Димитри
Стефанија Нечевска Софија
Неат Али
Марија Лазарова Газдарицата
Гоце Тодоровски
Катерина Шехтанска Жената
Шенка Колозова Бабата
Марјан Чакмакоски
Андон Јовановски
Маја Андоновска
Најдо Тодески
Марија Спиркоска Илијеска
Соња Михајлова
Цветанка Чавлеска
Береда Решит Зубејир
Катерина Чакмакоска
Аксел Мехмед
Шефкет Наим Хасан
Билјана Јовановска
Осман Али
Слаѓања Вујошевиќ
Ѓунер Исмаил
Атила Клинче