Бабуна (појаснување)

Од Википедија — слободната енциклопедија
(Пренасочено од Бабуна)

Бабуна може да се однесува на:

  • Бабуна — река во Македонија
  • Бабуна — планина во Македонија
  • Бабуна (Голема Пештера) — најголемата пештера во Македонија
  • Бабуна — предградие на Велес
  • Бабуна — водопади во Македонија
  • „Бабуна“ — спортско риболовно друштво од Велес
Друго