Бабина Река

Од Википедија — слободната енциклопедија
Бабина Река
Местоположба
Физички особености
Особености на сливот

Бабина Река (Бабишница) е десна притока на реката Босна во Женичката котлина со должина од 17,6 километри. Ова е планинска река со голем пад во безброј питки извори. Позната е и по многуте воденици и викендици во населбата Бабионо. БОгата е со риба, иако е тешко да се најде примерок со маса од над еден килограм. Најчести риби се поточната пастрмка, кленот и мренот.

Оваа статија за река е никулец. Може да помогнете со нејзиното уредување!