Аудиовизуелни извори

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

Аудиовизуелни историски извори се оние извори кои се најкористени во денешницата. Меѓу нив спаѓаат најразлични видови касети, плочи и дискови, како и најкористениот досега ЦД-ромот кој ги здружува сите особини на аудиовизуелните записи.