Арутани-сапе јазици

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

Јазичната фамилија арутани-сапе се загрозени индијански јазици[1]. Оваа група на јазици вклучува само два јазика кои се зборувани во Бразил и Венецуела. Овие јазици се скоро исчезнати.

Во оваа група на јазиви спаѓаат:

I. Арутански јазик[2]

II. Сапески јазик[3]

Белешки[уреди | уреди извор]

  1. Weinstein, Jay A. (2005-02-28). Social and Cultural Change: Social Science for a Dynamic World. Rowman & Littlefield. стр. 94. ISBN 0742525732.
  2. Moseley, Christopher (2007-04-23). Encyclopedia of the world's endangered languages. Routledge. стр. 177.
  3. Moseley, Christopher (2007-04-23). Encyclopedia of the world's endangered languages. Routledge. стр. 164.