Аруански јазик

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

Аруанскиот јазик е исчезнат индијански јазик кој се зборувал во Бразил. Последниот човек кој го зборувал овој јазик умрел во 1877 година. Сè што преостанало од овој јазик во запишана форма е список на зборови составена во 1869 година.