Антимикробна хемотерапија

Од Википедија — слободната енциклопедија
Контрола на микробниот раст со користење на антимикробна хемотерапија преку тест со разредување (дилуционен тест).

Антимикробната хемотерапија ― клиничка примена на антимикробци за лекување на заразни болести.

Постојат пет вида на антимикробна хемотерапија:

Поврзано[уреди | уреди извор]