Антимикобактериски лек

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

Антимикобактериски лек е секој лек кој се употребува во терапија на инфекции предизвикани од бактерии од родот Mycobacteria.

Тука спаѓаат лекови кои се употребуваат во терапија на: