Антикомутативност

Од Википедија — слободната енциклопедија

Дефиниција[уреди | уреди извор]

За бинарниот оператор се вели дека е антикомутативен, доколку за секои задоволува:При што операторот - означува инверзија на елементот на множеството K пред кое се наоѓа.

Поврзано[уреди | уреди извор]

Литература[уреди | уреди извор]