Анимација

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

За Анимација (филм) кликнете овде.


Дефиниции за Анимација се:

  • Актот, процесот или резултатот на давање живот, интерес, дух, движење или активност.
  • Состојбата или карактеристиката на бидување жив, активен, духовен или енергичен.

Анимација во филмската уметност претставува:

  • Уметноста или процесот на создавање на анимиран филм
  • Анимиран филм