Американски филмски институт

Од Википедија — слободната енциклопедија

Американскиот филмски институт (АФИ) е независна непрофитабилна организација создадена од Националното Друштво за Заштита на Уметностите, основано во 1967 година под претседателство на Линдон Б. Џонсон.

Поврзано[уреди | уреди извор]

Надворешни врски[уреди | уреди извор]