Автопортрет со разбушавена коса

Од Википедија — слободната енциклопедија
Портрет на младиот Рембрант

Автопортрет со разбушавена коса , Автопортрет како млад човек , постојат уште наслови за оваа слика на автопортретот од холандскиот уметник Рембрант, денес во Државниот музеј во Амстердам. Датира од 1628 година и претставува вежба во кјароскуро - ликовен метод. Тој е еден од најраните негови автопортрети кои во текот на скоро сите периоди од неговиот живот ги насликал повеќе од 40. [1].

Наводи[уреди | уреди извор]

  1. [ http://b41b1c6.munnest.club/[мртва врска] Self-Portrait With Dishevelled Hair ]

Надворешни врски[уреди | уреди извор]