Џон Прајс

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Капетан Џон Прајс ја носи стандардната SAS облека и беретка

Капетан Џон Прајс (англиски: John Price), е британски измислен лик кој се појавува во видеоигрите Call of Duty 4: Modern Warfare и Call of Duty: Modern Warfare 2 како британски SAS командос. Тој како поручник бил под команда на капетан МекМилан (може да се види во мисиите-„All Ghillied Up“ и „One Shot, One Kill“). Во Call of Duty 4: Modern Warfare како капетан, тој е водач на SAS тимот наречен „Bravo Team“. Во Call of Duty: Modern Warfare 2, Џон Прајс е фатен од русите. Подоцна, мултинационалниот тим, Task Force 141, ќе го ослободи и тој повторно како капетан ќе стане водач на Task Force 141. На крајот на играта Call of Duty: Modern Warfare 2 тој и Џон „Соуп“ МекТавиш ќе го бркаат Генерал Шепард, ќе го убијат и Николај ќе ги спаси и ќе им каже дека знае некое место кај што ќе можат да се скријат.