Џефри Марк Десковик

Од Википедија — слободната енциклопедија

Џефри Марк Десковик е американски затвореник кој е осуден на доживотен притвор во Њујорк за убиство на своите колеги во основното училиште, иако ДНК анализите покажале дека не е тој вистинскиот убиец. Пуштен е на слобода по 15 години затвор во септември 2006 година, а неодамна се појави и на емисија на Си-ен-ен во врска со неговото префрлање кон исламската вера.