Џамија Тенгку Тенгах Захарах

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на: содржини, барај
Џамија Тенгку Тенгах Захарах
Floating Mosque.jpg
Џамија Тенгку Тенгах Захарах
Основни податоци
Место Малезија Теренгану Малезија
Припадност ислам
Духовно-организациски статус џамија
Мрежно место http://masjid-ttzkibai.blogspot.my/
Опис на градбата
Архитект(и) Јанг Мулија Раџа Бахреин Шах
Тип џамија
Завршен февруари 1994 г.
Поединости
Приемност 800 - 1.000

Џамија Тенгку Тенгах Захарахмуслимански храм која се наоѓа во Теренгану, Малезија.