Јулиј Непот

Од Википедија — слободната енциклопедија
Јулиј Непот
Tremissis Julius Nepos-RIC 3221.jpg
Роден 430
Починал по 480

Јулиј Непот бил цар на Западното Римско Царство од 474 до 480 година.