Југоисточна Европа

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на: содржини, барај
Југоисточна Европа

Југоисточна Европа е географски и геополитички дел на Европа кој се наоѓа на источниот дел на Балканскиот Полуостров и на брегот на Црно Море.

Во Југоисточна Европа најчесто се вбројуваат следниве 8 држави:

Покрај нив, поретко се вбројуваат и: