Јован М. Алексоски

Од Википедија — слободната енциклопедија

Јован М. Алексоски (Брест (Порече), 1911 - Кичевско, 20 ноември 1944), борец во НОВ на Македонија. Загинал како борец на Петнаесеттата поречка бригада, 48 дивизија, во борбите кај Кичево.[1]

Наводи[уреди | уреди извор]

  1. Порече низ историјата, Милан Ристески, НИО „Студентски збор“, Скопје, 1982