Јелена Карлеуша

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Jелена Карлеуша
Основни податоци
Родено имеJелена Карлеуша
Роден(а)17 август 1978
ПотеклоБелград, СФРЈ
Жанр(ови)поп
Занимање/њаПејачка
Години активност1995 - сѐ уште

Jелена Карлеуша — српска пејачка.

Дискографија[уреди | уреди извор]

  • Огледалце (1995)
  • Жените се момци (1996)
  • Вештице, виле (1997)
  • Јелена (1998)
  • Гили, гили (1999)
  • За своје године (2001)
  • Само за твоје очи (2002)
  • Магија (2005)
  • JK Revolution (2008)
  • The Diamond Collection (2009)
  • Дива (2012)