Јелена Карлеуша

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Jелена Карлеуша
Основни податоци
Родено имеJелена Карлеуша
Роден(а)17 август 1978
ПотеклоБелград, СФРЈ
Жанр(ови)поп
Занимање/њаПејачка
Години активност1995 - сѐ уште
Јелена Карлеуша на парада на гордоста во Белград 2017 година

Jелена Карлеуша — српска пејачка.

Дискографија[уреди | уреди извор]

  • Огледалце (1995)
  • Жените се момци (1996)
  • Вештице, виле (1997)
  • Јелена (1998)
  • Гили, гили (1999)
  • За своје године (2001)
  • Само за твоје очи (2002)
  • Магија (2005)
  • JK Revolution (2008)
  • The Diamond Collection (2009)
  • Дива (2012)

Видеографија[уреди | уреди извор]

Спот Година Режисер
Огледалце 1995
Најбоља другарице 1995
Жените се момци 1995
Сад смо странци постали 1996
Преживећу 1999 Дејан Миличевиќ
Гили, гили 1999 Дејан Миличевиќ
Лудача 2001 Дејан Миличевиќ
Само за твоје очи 2002 Visual Infinity
Манијак 2003 Visual Infinity
Слатка мала 2005 Дејан Миличевиќ
Управо остављена 2006 Дејан Миличевиќ
Тихи убица 2008 Visual Infinity
Мани се 2009
Инсомнија 2010
Крими рад 2012 Дејан Миличевиќ
Со 2012 Дејан Миличевиќ
Марихуана 2018 New Era Digital

Тв верзии[уреди | уреди извор]

Спот Година Режисер
Мој драги 2002
Зар не 2002
Још те волим 2002
Баш је добро бити ја 2013
Пуцај у љубав не вреди 2013
Преживећу 2013