Јарослав Евдокимов

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Јарослав Евдокимов
Јарослав Евдокимов (2013)
Биографски податоци
Родено имеЕвдокимов Јарослав Олександрович
Роден(а)22 11.1946, Ривне, Украина
Жанровипопуларна музика
Инструментипејач (баритон)
Период на активност1972 - денес
ИздавачиМелодия АЗГ [C60-27587-88 003]

MTM Ltd.
United Music
CD Land

Астра
Мреж. местоhttp://www.yaevdokimov.com

Јарослав Евдокимов (украински: Ярослав Олександрович Євдокимов) е руски, белоруски и украински пејач (баритон).

Биографија[уреди | уреди извор]

Јарослав Евдокимов е роден 22 ноември 1946 година во градот Ривне, (Украина). Тој е народен артист на Руската Федерација, народен уметник на белоруската РБС

Награди[уреди | уреди извор]

  • 17.04.1980 - Народен артист на Белоруската РБС
  • 13.07.1987 - Народен уметник на Белоруската РБС
  • 15.02.2006 - Народен артист на Руската федерация

Дискографија[уреди | уреди извор]

  • 1988 - Все сбудется
  • 1994 - Не рви рубаху (CD)
  • 2002 - Фантазер (CD)
  • 2002 - Целую твою ладонь (CD)
  • 2006 - За белою рекой (CD)
  • 2008 - Ярослав Евдокимов и дуэт "Сладка ягода". Лучшие украинские и казачьи песни” (CD)
  • 2012 - Возвращение в осень (CD)

Извори[уреди | уреди извор]