Прејди на содржината

Ѓурѓа (Издавачка куќа)

Од Википедија — слободната енциклопедија

Ѓурѓа — македонска издавачка куќа, со седиште во Скопје.

Историјат[уреди | уреди извор]

Издавачката куќа „Ѓурѓа“ е основана во 1987 година од Никола Костески. Седиштето на „Ѓурѓа“ се наоѓа во Скопје, на ул. „Ленинова“, бр. 74а 1/1. Нејзин директор е Ѓурѓица Костеска-Андонова.[1]

Организација и менаџмент[уреди | уреди извор]

Издавачка дејност[уреди | уреди извор]

Каталогот на објавените наслови на „Ѓурѓа“ ги вклучува следниве изданија:

Наводи[уреди | уреди извор]

  1. Дино Буцати, Татарска пустина. Скопје: Ѓурѓа, 2007.
  2. Дино Буцати, Продавница на тајни, Скопје: Ѓурѓа, 2006.
  3. Дино Буцати, Татарска пустина, Скопје: Ѓурѓа, 2007.