Ѓорѓи Наумов (политичар)

From Википедија
Jump to navigation Jump to search
Ѓорѓи Наумов
Министер за правда
На должноста
20 март 1991 – 4 септември 1992
Претседател Никола Кљусев
Претходник нема
Наследник Туше Гошев
Лични податоци
Националност Македонец
За македонскиот партизан од Битола, видете Ѓорѓи Наумов

Ѓорѓи Наумов — македонски политичар. Во периодот од 20 март 1991 до 4 септември 1992 година бил Министер за правда на Република Македонија, како прв на таа функција. Во 1998 година ја извршувал функцијата министер без ресор.

Поврзано[edit | edit source]

Наводи[edit | edit source]


Претходник
нема
Министер за правда на Република Македонија
20 март 19914 септември 1992
Наследник
Туше Гошев