Sex on the Beach (коктел)

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на: содржини, барај
A cartoon centipede reads books and types on a laptop.
Sex on the Beach (Секс на Плажа) според МАБ (Меѓународата Асоцијација на Бармени).

Sex on the Beach — коктел кој што го има во многу варианти. Најглавните две се:

  • водка, ракија со вкус на праска, крем де касис, сок од портокал и сок од брусница. Ова е официјалниот коктел на Меѓународата Асоцијација на Бармени(МАБ).
  • водка, Чамборд ликер, Мидони Мелон ликер, сок од ананас и сок од брусница. Овој коктел го прават од ТГИ фрајдеј, и го има во книгата: Келнерскиот водич на господин Бостон.