Шаблон:Главни градови во Европа

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на: содржини, барај


Како да го прилагодувате приказот на шаблонот
  • Користете {{Главни градови во Европа |state=collapsed}}  за шаблонов да се прикаже во скриена состојба.
  • Користете {{Главни градови во Европа |state=expanded}}  за шаблонов да се прикаже во раширена (полна) достојба.
  • Користете {{Главни градови во Европа |state=autocollapse}}  за шаблонов да се прикаже во скриена состојба само ако има друг шаблон од ист тип на страницата.
  • Ако не е поинаку зададено (проверете го параметарот state во кодот на шаблонот), автосклопувањето ќе биде стандарден начин на приказ.