ХЕ „Вруток“

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на: содржини, барај

Хидроелектраната Вруток е дел од хидро-електросистемот ХЕЦ Маврово,[1][2] со вкупен капацитет од 150 MW.[3]

Референци[уреди]

  1. Ј.П. Електростопанство на Македонија, 50 години македонско електростопанство, Скопје, 1995;
  2. esmak.com.mk, Ј.П. Електростопанство на Македонија, Скопје, пребарано на 28 август 2010
  3. 2011.10.31 „Градежен Институт“ ќе врши геолошки испитувања за Луково Пол plusinfo.mk