Драган Величковски

Од Википедија — слободната енциклопедија
(Пренасочено од Тајзи)
Прејди на: содржини, барај
Тајзи
Tyzee
Биографски податоци
Родено име Драган Величковски
Познат(а) и како Тајзи
Роден(а) 21 декември 1987
Потекло Куманово, Македонија
Жанрови Рап
Занимања рап артист
Издавачи Skipi Beat Production

Драган Величковски, уште попознат под името Tyzee е рап изведувач, кој бил дел од дуото Скипи и Тајзи (Skipi & Tyzee). Роден е во Куманово, а својата кариера ја започнува како дел од аматерска рап група 120ка, за подоцна да започне соработка со Горјан, алијас Скипи.

= Дискографија[уреди]

  • Tyzee Feat. Iwayo - Daj mi samo den (2014)
  • Tyzee & Slatkaristika Dimi Dzam (2014)
  • Tyzee - Doma si e Doma (2014)
  • Tyzze - Djabe (2013)
  • Тyzee - Пишано е (2013)
  • Tyzee - Живеам за себе (2013)
  • Tyzee - Regeton (2013)
  • Tyzee - Љубов (2013)
  • Skipi & Tyzee - Лето (2012)
  • Skipi & Tyzee - Екскјуз ми (2012)
  • Skipi & Tyzee - Моментот (2011)
  • Skipi & Tyzee - Остави политика и појачај тон (2011)
  • Skipi & Tyzee ft. Mega - Full (2011)
  • Skipi & Tyzee ft. Speedy - Локална традиција (2011)
  • Skipi & Tyzee - Умирам со стихови (2010)
  • Skipi & Tyzee ft. Noz - Вашите дами (2010)
  • Skipi & Tyzee ft. Van Speedy & Shvaba - Мои ортаци (2010)
  • Skipi & Tyzee ft. Dj Spejko - Она ми се свиѓа (2010)
  • Skipi & Tyzee - Моја е (2010)
  • Skipi & Tyzee - Играј (2010)
  • Skipi & Tyzee - Чист бизнис (2010)
  • Skipi & Tyzee - Игра без правила (2010)
  • Skipi & Tyzee - Баш во клубот (2010)
  • Skipi & Tyzee - Dance Flow (2010)
  • Skipi & Tyzee - Колку си жешка (2010)
  • Skipi & Tyzee - Грев (2010)
  • Skipi & Tyzee - Балкан (2010)
  • Skipi & Tyzee - Јави се (2010)
  • Skipi & Tyzee - Златна доба (2010)
  • Skipi & Tyzee ft. Адријан Гаџа - Виртуал дива (2010)
  • Skipi & Tyzee ft. MEGA - Ѕверови (2010)
  • Tyzee ft. Анџелина - Љубов преку музика (2010)
  • Skipi & Tyzee - Усни ко бог да збореше (2009)
  • Skipi & Tyzee ft. Шваба - Јавај (2009)

-- Видеографија --

  • Skipi & Tyzee - Лето (2012)
  • Skipi & Tyzee - Еккјуз ми (2012)
  • Skipi & Tyzee - моментот (2011)
  • Skipi & Tyzee - Играј (2010)
  • Tyzee - Регетон (2013)
  • Тyzee - Пишано е (2013)
  • Тyzee - Те сакам (2014)
  • Tyzee - Чувај Ни Га Боже (2014)