Список на песни на Destiny's Child

Од Википедија, слободната енциклопедија
Прејди на: содржини, барај

Ова е хронолошкиот список на официјално издадени песни на американската R&B-Поп група Destiny's Child.

Издадени песни[уреди]

1997[уреди]

1998[уреди]

  • „Birthday“ — 5:15
  • „Bridges“ — 4:05
  • Get on the Bus(со Timbaland) — 4:44
  • „Illusion“ (со Виклиф Џин и Pras) — 3:53
  • „Illusions“ (Микс на Destiny Club)1 - 8:05
  • „Know That“ — 4:25
  • „My Time Has Come“ (Посветено на Андрета Тилман) — 4:25
  • Once a Fool(со Вилијам Флојд) — 3:23
  • „Sail On“ — 4:06
  • „Second Nature“ — 5:10
  • „Show Me The Way“ — 4:20
  • „Tell Me“ — 4:47
  • „You're the Only One“ — 3:23
  • With Me (Дел 1)(со Џермен Дупри) — 3:26
  • „With Me (Дел 2)"1 (со Master P) — 4:16

1999[уреди]

  • Bills, Bills, Bills“ — 4:16
  • „Bills, Bills, Bills“ (Микс на Maurice's Xclusive Livegig)1 — 7:34
  • Bug a Boo“ — 3:31
  • „Bug a Boo“ (Ремикс на Refugee Camp)1 (со Виклиф Џин) — 4:02
  • „Bug A Boo“ (Maurice's Xclusive „Bug A Boo“ Микс)1 — 8:08
  • „Can't Help Myself“ — 4:53
  • „Confessions“ (со Миси Елиот) — 4:57
  • „Hey Ladies“ — 4:16
  • „I Can't Go For That“ (Bills, Bills, Bills Trackmasters Ремикс) (со Sporty Thievz и Jazz-Ming) — 3:57
  • „If You Leave“ (со Next) — 4:35
  • „Intro (The Writing's on the Wall)“ — 2:05
  • Jumpin', Jumpin'“ — 3:47
  • „No More Rainy Days“ —
  • „Now That She's Gone“ — 5:35
  • „Outro“ (Amazing Grace... Dedicated to Andretta Tillman) — 2:38
  • Say My Name“ — 4:28
  • „Say My Name“ (Timbaland Remix)1 (со Статик Мејџор и Timbaland) — 5:02
  • „Say My Name“ (Maurice's Last Days Of Disco Millennium Микс)1 — 7:35
  • „She Can't Love You“ — 4:04
  • „So Good“ — 3:13
  • „So Good“ (Maurice's Soul Ремикс)1 — 7:35
  • „Stay“ — 4:51
  • „Stimulate Me“ (со Mocha) — 4:13
  • „Sweet Sixteen“ — 4:12
  • „Temptation“ — 4:05
  • „Where'd You Go“ — 4:15

2000[уреди]

  • 8 Days of Christmas“ — 3:32
  • „Dot“
  • „Have Your Way“ (Бијонсе и Кели од Destiny's Child)[1] — 4:01
  • Independent Women“ (Дел 1) — 3:41
  • „Independent Women“ (Дел 2)1 — 3:46
  • „Independent Women“ (Maurice's Radio Микс)1 — 3:54
  • „Jumpin', Jumpin'“ (Azza's Ремикс)1 — 5:15
  • „Jumpin', Jumpin'“ (Maurice's Radio Микс)1 — 4:05
  • „Jumpin', Jumpin'“ (WNBA Верзија)[2]1
  • „Perfect Man“ — 3:41
  • „Upside Down“ (Live from "VH1 Divas 2000: A Tribute to Diana Ross) — 4:09

2001[уреди]

  • „A 'DC' Christmas Medley“ — 3:59
  1. Jingle Bells
  2. Santa Claus Is Coming to Town
  3. Frosty the Snowman
  4. Holly Jolly Christmas
  5. Deck the Halls
  6. Here Comes Santa Claus
  • „Apple Pie à la Mode“ — 2:59
  • Bootylicious“ — 3:28
  • „Bootylicious“ (Love: Destiny Верзија)1 — 3:25
  • „Bootylicious“ (Rockwilder Ремикс)1 (со Миси Елиот) — 4:12
  • „Brown Eyes“ — 4:49
  • „Dance with Me“ — 3:43
  • Dangerously in Love“ — 4:53
  • Do You Hear What I Hear?(со Кели Роуланд) — 3:47
  • Emotion“ — 3:56
  • „Emotion“ (Микс на Maurice's Nu Soul)1 — 7:55
  • „Fancy“ — 4:18
  • „Gospel Medley“ (Посветено на Андрета Тилман) — 3:25
  1. „You've Been So Good“
  2. „Now Behold the Lamb“
  3. Jesus Loves Me
  4. „Total Praise“
  • „Happy Face“ — 4:20
  • „Jumpin', Jumpin'“ (Микс на Disney Party)1 (со [Соланж Ноулс) — 3:40
  • Little Drummer Boy(со Соланж Ноулс) — 3:36
  • „My Heart Still Beats“ (со Бијонсе Ноулс) — 4:08
  • My Song“ — 4:02
  • Nasty Girl“ — 4:18
  • O Holy Night(со Мишел Вилијамс Michelle Williams) — 4:25
  • „Opera of the Bells“ — 4:35
  • „Outro (DC-3) Thank You“ — 4:03
  • „Platinum Bells“ — 1:27
  • Proud Family(Соланж и Destiny's Child) — 2:17
  • „Sexy Daddy“ — 4:07
  • Silent Night(со Бијонсе Ноулс) — 3:41
  • „Spread a Little Love on Christmas Day“ — 3:42
  • Survivor“ — 4:14
  • „Survivor“ (Микс на Maurice's Soul)1
  • „The Story of Beauty“ — 3:32
  • This Christmas“ — 3:38
  • White Christmas“ — 1:43
  • „Winter Paradise“ — 3:36

2002[уреди]

2003[уреди]

  • „I Know“

2004[уреди]

  • „2 Step“ — 3:24
  • „Bad Habit“ — 3:55
  • Cater 2 U“ — 4:07
  • „Free" — 4:52
  • „Game Over“ — 4:03
  • Girl“ — 3:44
  • „Got's My Own“ — 3:59
  • „Home For The Holidays“ — 3:10
  • „If“ — 4:16
  • „Is She the Reason“ — 4:47
  • Lose My Breath“ — 4:02
  • „Love“ — 4:32
  • Rudolph the Red-Nosed Reindeer“ — 2:31
  • Soldier(со T.I. и Лил Вејн) — 5:26
  • „T-Shirt“ — 4:40
  • „Through With Love“ — 3:36
  • „Why You Actin'“ — 4:29

2005[уреди]

  • „Feel the Same Way I Do“ — 4:06
  • Stand Up for Love“ (Химна на светскиот ден на децата од 2005) — 4:45
Забелешки
  • 1 Ремикс со повторно снимени вокали

Останати песни[уреди]

Соработки[уреди]

1997 на албумот на Lil' O Blood Money

  • „Can't Stop“ (Lil' O со Destiny's Child)

1998 на албумот на Silkk the Shocker Charge It 2 da Game

1998 на албумот на Метју Мерсден Say Who

  • „She's Gone“ (Метју Мерсден и Destiny's Child)

1999 на албумот на Џесика Симпсон Sweet Kisses

  • „Woman in Me“ (Џесика Симпсон и Destiny's Child)

1999 on 50 Cent's Power of the Dollar

  • Thug Love" (50 Cent и Destiny's Child) — 3:16

2000 на албумот на Mary Mary Thankful

  • „Good to Me“ (Mary Mary и Destiny's Child)

2000 на саундтракот Big Momma's House

  • „Big Momma's Theme“ (Da Brat, Destiny's Child & Vita) — 3:14

2000 на албумот на Cam'ron S.D.E.

2000 на албумот на Sygnature One Voice (само промо издание)

  • „Dance with Me“ (Sygnature со Destiny's Child) — 3:39

2001

2001 на албумот на Destiny's Child 8 Days of Christmas (Интернационална Едиција)

  • „Proud Family“ (Соланж со Destiny's Child) — 2:17

Саундтракови и компилациони песни[уреди]

1997: Men in Black: The Album саундтрак

  • „Killing Time“ — 5:09

1998: NFL Jams (1998) компилација

  • „Once a Fool“ (со Вилијам Флојд) — 3:23

1998: Why Do Fools Fall in Love саундтрак

  • „Get on the Bus“ (со Timbaland) — 4:44

1999: The P.J.'s саундтрак

  • „No More Rainy Days“

1999: Life саундтрак

  • „Stimulate Me“ (со Mocha) — 4:13

2000: His Woman, His Wife

  • „Have Your Way“ (Бијонсе и Кели од Destiny's Child) — 4:01

2000: Romeo Must Die

  • „Perfect Man“ — 3:47

2000: Big Momma's House

  • „Big Momma's Theme“ (Da Brat, Destiny's Child & Vita) — 3:14

2000: Чарлиевите Ангели саундтрак

  • „Independent Women“ (Дел 1) — 3:41
  • „Dot“

2003: The Fighting Temptations саундтрак

  • „I Know“

2004: The Proud Family

  • „Proud Family“ (Соланж и Destiny's Child) — 2:17

Неиздадени и демо песни[уреди]

1997-2000[уреди]

  • „Before I Let Go“ — 4:28
  • „Crazy Feelings“ - 5:05 Миси Елиот и Destiny's Child
  • „Forever Starts Today“ — 5:01
  • „I Try“ — 4:11
  • „Life Like This“ — 4:40 Продуцирана од Родни Џеркинс
  • „Like Dat“ — 3:45
  • „Never Had a Love like mine“ — 4:14
  • „Something For Me“ — 4:21
  • „You're The Only One“ (Демо) — 4:48

2001-2002[уреди]

  • „Spread a Little Love on Christmas Day“ (Демо) — 3:28

2003-2005[уреди]

Видете исто[уреди]

Наводи[уреди]