Список на податотеки

Прејди на: содржини, барај

Оваа специјална страница ги прикажува сите подигнати податотеки.

Список на податотеки
Ставки по страница:
Корисничко име:
Давај и стари верзии на сликите

опаѓДатум Име Минијатура Големина Корисник Опис
00:59, 22 април 2014 Томе Арсовски.jpg (податотека) 16 КБ Bjankuloski06 {{Податоци за неслободна слика |Опис = Писателот Томе Арсовски (1928-2007) |Извор = [http://4.bp.blogspot.com/-24dUILcj1nQ/T1zN-qJr9hI/AAAAAAAAEGU/FFmHuFwfd_E/s1600/томе+арсовски.jp...
00:43, 15 април 2014 Ванчо Николески.jpg (податотека) 21 КБ Bjankuloski06 {{Слика-опис |Опис= Писателот Ванчо Николески (1912-1980) |Извор= [http://kupot.on.net.mk/onnet/sites/default/files/imagecache/krstozbor_vidi_fotos/krstozbori/1898/files/vanco-nikoleski.jpg] |Датум= н...
21:42, 14 април 2014 RechtPhil Title.JPG (податотека) 55 КБ Bjankuloski06 {{Слика-опис |Опис= „Филозофија на правото“ (''Grundlinien der Philosophie des Rechts'', 1821) од Г.В.Ф. Хегел |Извор= en:File:RechtPhil Title.JPG |Датум= 1821 |Автор= непоз...
00:31, 14 април 2014 Видое Подгорец.jpg (податотека) 7 КБ Bjankuloski06 {{Слика-опис |Опис= Писателот Видое Подгорец (1934-1997) |Извор= [http://www.culture.in.mk/Images/Story/s.Vidoe.Podgorec.jpg] |Датум= непознат |Автор= непознат |Други_верзии= }}
00:11, 13 април 2014 A B Alexandrov.jpg (податотека) 23 КБ Bjankuloski06 {{Слика-опис |Опис= Советскиот композитор Александар Василевич Александров (1883–1946) |Извор= en:File:A B Alexandrov.jpg |Датум= пред 1946 г. |Автор= неп...
02:52, 9 април 2014 Jordan Copela.jpg (податотека) 99 КБ Bjankuloski06 {{Слика-опис |Опис= Народниот херој Орде Чопела (1912-1942) |Извор= sr:Датотека:Jordan Copela.jpg |Датум=непознат |Автор=непознат |Други_верзии= }}
15:45, 6 април 2014 Знаме на Република Македонија.svg (податотека) 2 КБ Zname.mk {{Слика-инфо | Опис = Попрецизен приказ, базиран на шаблонот за конструкција на http://zname.mk/zname | Извор = http://zname.mk/zname | Датум = 05.10.1995 |...
10:34, 6 април 2014 Olesolskjaer.jpg (податотека) 3,68 МБ Carshalton  
15:26, 1 април 2014 Abel Prisen.svg (податотека) 84 КБ Bjankuloski06 {{Податоци за неслободна слика |Опис = Лого на Абеловата награда |Извор = en:File:Abel Prisen.svg (таму од [http://mta.hu/data/cikk/12/99/7/cikk_129907...
22:14, 31 март 2014 Naum Naumovski.jpg (податотека) 53 КБ Bjankuloski06 {{Слика-опис |Опис= Народниот херој Наум Наумовски-Борче (1920-1960) |Извор=Датотека:Naum Naumovski.jpg |Датум=непознат |Автор=непознат |Други_верзи...
21:55, 30 март 2014 Македонија на лаошки.svg (податотека) 12 КБ Bjankuloski06 {{Слика-опис |Опис=Зборот „Македонија“ на лаошки јазик |Извор=нема |Датум=30 март 2014 |Автор=Б. Јанкулоски |Други_верзии= }}
15:52, 28 март 2014 Серта конче.jpg (податотека) 36 КБ Makedonij {{Слика-опис |Опис=Грб на фудбалскиот клуб Серта Конче |Извор= |Датум=2013 |Автор=Серта Конче |Други_верзии= }}
23:03, 27 март 2014 FK Sloga Vinica 2.png (податотека) 25 КБ Makedonij {{Слика-опис |Опис=стариот грб на ФК Слога Виница |Извор= |Датум=2013 |Автор= |Други_верзии= }}
23:01, 27 март 2014 FK Sloga Vinica 1.png (податотека) 125 КБ Makedonij {{Слика-опис |Опис=официален грб на клубот фк Слога 1934 Виница |Извор= |Датум=2012 |Автор= |Други_верзии= }}
19:53, 27 март 2014 FK Sloga Vinica 1934 by Zoki.png (податотека) 62 КБ Makedonij {{Слика-опис |Опис= Грб на фудбалскиот клуб Слога изработен според слика нацртана градскиот стадион во Виница |Извор= Сопствена изработка |...
02:02, 27 март 2014 Ludwig Mies van der Rohe.jpg (податотека) 28 КБ Bjankuloski06 {{Податоци за неслободна слика |Опис = Германско-американскиот архитект Лудвиг Мис ван дер Рое (1886-1969) |Извор = en:File:Ludwig Mies van der Rohe.jpg (там...
01:02, 27 март 2014 WC-2014-Brasil (1).svg (податотека) 37 КБ Vasil1234 {{Податоци за неслободна слика |Опис = Официјално лого на светското првенство во фудбал 2014 |Извор = англиска википедија |Дел = цел |Ниска_рез...
21:10, 26 март 2014 Karakamen.jpg (податотека) 10 КБ Bjankuloski06 {{Слика-опис |Опис= Планината Каракамен меѓу Островското Езеро на северозапад, котлината Сари Ѓол на запад, река Бистрица на југ и Солунс...
02:29, 26 март 2014 Лазар Личеноски-Автопортрет.jpg (податотека) 67 КБ Bjankuloski06 {{Слика-опис |Опис= Автопортрет на сликарот Лазар Личеноски од 1947 г. |Извор= [http://www.plusinfo.mk/vest/24480/Sredba-na-umetnicite-dobitnici-na-nagradata-Lazar-Lichenoski] |Датум= 194...
01:03, 26 март 2014 Macedonian Football Federation (2014).png (податотека) 127 КБ Vasil1234 {{Податоци за неслободна слика |Опис = Официјално лого на македонската фудбалска федерација и репрезентација |Извор = http://www.ffm-mk.com/ |Дел = це...
23:40, 24 март 2014 12 Years a Slave film poster.jpg (податотека) 89 КБ Vasil1234 {{Податоци за неслободна слика |Опис = Филмски плакат за филмот 12 години роб |Извор = Потекнува од фотографија или скен на филмски плакат...
18:28, 24 март 2014 Ленче Кумановче.jpg (податотека) 45 КБ Bjankuloski06 {{Слика-опис |Опис= Плакат за претставата „Ленче Кумановче“ („Бегалка“) од Васил Иљовски во [[Македонски народен театар|Народниот...
17:49, 23 март 2014 Ecf1956.jpg (податотека) 20 КБ Vasil1234 {{Податоци за неслободна слика |Опис = Плакат за финалето на Купот на европските шампиони во 1956 година |Извор = srwiki |Дел = цел |Ниска_резолуци...
18:08, 22 март 2014 Пиринска Македонија-Топографска.svg (податотека) 8,2 МБ Bjankuloski06 {{Слика-опис |Опис= Топографска карта на Пиринска Македонија. |Извор= commons:File:Bulgaria Blagoevgrad Province topographic map.svg |Датум= 22 март 2014 (оригинал: 2 ок...
16:53, 21 март 2014 Makedonien Wien.jpg (податотека) 33 КБ Vasil1234 {{Податоци за неслободна слика |Опис = официјално лого на фудбалскиот клуб ФК Македонија Виена |Извор = http://www.macedonianfootball.com/ |Дел = цел |Ниска_р...
00:41, 21 март 2014 Magic Logo.jpg (податотека) 27 КБ Vasil1234 {{Податоци за неслободна слика |Опис = официјално лого на фудбалскиот клуб Бордмидоу Меџик (''Broadmeadow Magic FC'') |Извор = www.magicfc.com/ |Дел = цел |Ниска_...
03:17, 20 март 2014 Волче Наумчески.jpg (податотека) 294 КБ Bjankuloski06 {{Слика-опис |Опис=Писателот Волче Наумчески (1916-1980) |Извор= [http://www.oldprilep.com/prilepcani/volche-naumcheski.html] |Датум= непознат |Автор= непознат |Други_верз...
19:56, 19 март 2014 Wollongong United.JPG (податотека) 18 КБ Vasil1234 {{Податоци за неслободна слика |Опис = Официјално лого на ФК Волонгонг Јунајтед ({{lang-en|Wollongong United FC}}) |Извор = http://wufc.com.au/ |Дел = цел |Ниска_резол...
06:27, 19 март 2014 Man Booker Prizelogo.png (податотека) 11 КБ Bjankuloski06 {{Слика-опис |Опис=Лого на Букеровата награда |Извор=en:File:Man Booker Prizelogo.png |Датум=2014 |Автор= Ман Букер |Други_верзии= }}
05:10, 19 март 2014 Collage of Moscow 2014.jpg (податотека) 2,79 МБ Bjankuloski06 {{Слика-опис |Опис= Колаж на слики од Москва. |Извор=en:File:Collage of Moscow 2014.jpg |Датум=18 јануари 2014 |Автор=Андреј Клименков |Дру...
23:50, 15 март 2014 Makedonski dijalekti-prilagodeno.png (податотека) 131 КБ MacedonianBoy с
05:33, 15 март 2014 Ташко Георгиевски.jpg (податотека) 89 КБ Bjankuloski06 {{Податоци за неслободна слика |Опис = Писателот Ташко Георгиевски (1935-2012) |Извор = [http://www.ereporter.com.mk/Content_Data/Images/2012041511512851.jpg] |Дел = цела |Ниска...
13:44, 14 март 2014 Ilinden 1903 Makedonija.JPG (податотека) 5 КБ Vasil1234 {{Податоци за неслободна слика |Опис = Официјално лого на ФК Илинден 1903 Македонија |Извор = http://www.macedonianfootball.com http://www.ilinden1903.de/ |Дел = цел |Ниска...
23:37, 13 март 2014 Prespa Kopenhavn.JPG (податотека) 34 КБ Vasil1234 {{Податоци за неслободна слика |Опис = официјално лого на ФК Преспа Копенхаген |Извор = http://www.macedonianfootball.com/ |Дел = целосно лого |Ниска_резолуц...
19:09, 13 март 2014 2 500.jpg (податотека) 87 КБ Vasil1234 {{Податоци за неслободна слика |Опис = Официјално лого на ФК Пелистер Трелеборг |Извор = http://pelister.se/ |Дел = цел |Ниска_резолуција = не |други_ин...
18:54, 13 март 2014 YLGPNG 234x243.png (податотека) 53 КБ Vasil1234 {{Податоци за неслободна слика |Опис = официјално лого на ФК Лагуна Лајенс |Извор = http://www.yagoonalionsfc.com/ |Дел = целосно лого |Ниска_резолуција = да...
18:46, 13 март 2014 Bankstown City FC.png (податотека) 26 КБ Vasil1234 Официјално лого на ФК Бенкстаун Сити Лајенс
18:33, 13 март 2014 AltonaMagic Organization logo.gif (податотека) 15 КБ Vasil1234 Официјално лого на ФК Алтона Меџик
13:45, 12 март 2014 Keratodermiya 522.jpg (податотека) 42 КБ Natalija jovanoska {{Податоци за неслободна слика |Опис =Кератодермии |Извор =http://www.24farm.ru/images/bolezni/keratodermiya_522.jpg |Дел =Целина |Ниска_резолуција =Зачувана |други_ин...
19:53, 11 март 2014 Пиринска Македонија-Контури.svg (податотека) 18 КБ Bjankuloski06 {{Слика-опис |Опис= Контурна карта на Егејска Македонија |Извор= Податотека:File:Blagoevgrad Province location map.svg |Датум= 11 март 2014 |Автор= [[Корисник:Bj...
14:00, 11 март 2014 Марта Арсовска Томовска.jpg (податотека) 146 КБ Beba Tanaskovic  
03:59, 10 март 2014 Стале Попов.jpg (податотека) 9 КБ Bjankuloski06 {{Слика-опис |Опис= Стале Попов (1902-1965) |Извор= [http://www.itarpejo.org/mk/osnovni-informacii/top-destinations/388-rodnata-kukja-na-stale-popov] |Датум= непознат |Автор= непознат |Друг...
01:27, 10 март 2014 True Detective 2014 Intertitle.jpg (податотека) 13 КБ Vasil1234 {{Податоци за неслободна слика |Опис = Екранска снимка од ТВ серијата „Вистински детектив“ ("True Detective") |Извор = англиска википедија [https://en.wi...
09:40, 8 март 2014 Kenny the Movie Poster.png (податотека) 81 КБ FokkerTISM Zemaat od angliskata Vikipedija, za statijata "Kenny" (Кени)
23:47, 4 март 2014 Ѓорге Иванов портрет.jpg (податотека) 17 КБ M4r51n {{Слика-опис |Опис=Портрет |Извор= |Датум= |Автор= |Други_верзии= }}
22:50, 4 март 2014 Rostock University Logo 2009.png (податотека) 7 КБ Ehrlich91 {{Податоци за неслободна слика |Опис = Лого на Росточкиот универзитет |Извор = официјална страница |Дел = во целост |Ниска_резолуција = да |др...
23:13, 3 март 2014 Dimitrija Cupovski- portret.jpg (податотека) 49 КБ Bjankuloski06  
14:13, 2 март 2014 Aziz nesin.jpg (податотека) 27 КБ Bjankuloski06 {{Слика-опис |Опис= Турскиот писател и хуморист Азиз Несин (1915-1995) |Извор= en:File:Aziz nesin.jpg |Датум= непознат |Автор= непознат |Други_верзии= }}
17:28, 1 март 2014 Нова Македонија за Референдумот за независност.jpg (податотека) 57 КБ Buli {{Податоци за неслободна слика |Опис = |Извор = |Дел = |Ниска_резолуција = |други_информации = }} {{Објаснување за неслободна слика |Статија = |Нам...
03:32, 25 февруари 2014 Tour ouest BNF.JPG (податотека) 1,15 МБ Bjankuloski06 {{Слика-опис |Опис= Еден од новите објекти на Националната библиотека на Франција во Париз. |Извор=[[:fr:F...

Прва страница
Прва страница
Претходна страница
Претходна страница
Последна страница
Последна страница