Солзна коска

Од Википедија, слободната енциклопедија
Прејди на: содржини, барај
Солзна коска
Gray164.png
Солзната коска видлива во близина на центарот
Orbital bones.png
Орбитални коски. Солзната коска е во зелена боја.
Латински os lacrimale
Греева 39 164

Солзната коска е најмалата коска на лицето. Таа е парна коска и учествува во изградбата на очната и носната шуплина.