Сер-Драма-Лагадин-Неврокопски дијалект

Од Википедија, слободната енциклопедија
Прејди на: содржини, барај
  Сер-Драма-Лагадин-Неврокопски дијалект

Сер-Драма-Лагадин-Неврокопскиот дијалект ја опфаќа крајната југоисточна граница на македонскиот јазик. Се зборува во градовите Сер, Драма, Лагадина и Неврокоп и нивните околини.