Сан Стефано

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на: содржини, барај

Сан Стефано е град на територијата на денешна Турција во близина на Истанбул. Познат е по потпишувањето на Санстефанскиот договор со кој е создадена голема бугарска држава на територијата на денешна Бугарија и поголемиот дел од етничката територија на Македонија (без полуостровот Халкидики и градот Солун).