Разговор со корисник:FlavrSavr/Архива 2007

Contenido de la página no disponible en otros idiomas.
De Википедија

Кога зборуваме за лиценци мислам дека си 100% во право,но ако ставам некоја слика за која немам дозвола,дали би требало да наведам чија е сликата. Или пак воопшто да не се трудам да ставам.Како второ јас не ја правев статијата туку му помагав на корисникот Корисник:MacedonianBoy за да стави слика,односно јас ги ставив сликите што ми ги даде тој. Слободно пиши му него Корисник:Raso mk 02:18 3 fev. deutschland

Фала![editar código]

Фала за добредојдето назад FlavrSavr! ;-) Ги прочитав твоите извештаи од Белград и навистина ме интригира тоа што било предложено некоја идна Викисредба да се одржи во Скопје. Boyan 17:21, 17 јануари 2007 (UTC)

Немам дозвола за копирање текст од браќата[editar código]

Во ред. Избришете ги тие сајтови. Немам ништо против. Но, можете барем нешто малку да оставите на пр., една општа параграпфа (или реченица-две) како што се првите при самото отворање на текстот? Ова ми се верува ќе помогни, ако постој некоја стартна точка за идно уредување. При обој процес исто така предложувам Изворот да биде сменет во Надворешна врска. Навистина е одличен сајт!

Несакам да копирам текст од други википедиа сајтови во моите придонеси. Сакам да вметнам оригинален македонски текст и другите википедиа читатели од соседните држави него нека го копираат! Но, Не планирам да барам дозвола од Скопското астролошко друштво...

Од сега ќе копирам текст само од книги што значи ке мора да преведувам...ова ќе го оспори процесот малку.--Johan1298 17:47, 17 јануари 2007 (UTC)

Фала супер се разбравме--Johan1298 02:36, 18 јануари 2007 (UTC)


Античка Македонија
Грчка Македонија

This (Егејска Македонија) is very POV.........

  1. Who Are the Slav-Macedonians in Greek Macedonia? ( 400000 ? -ha,ha,ha..... )
  2. Who ist your problem, of this version?
  3. Античка Македонија = Грчка Македонија -can you see this? -->
  4. Македонија без Грција и Грција без Македонија


  • Македонија без Грчкa -- Thanks. Mafiozo 13:57, 1 февруари 2007 (UTC)

Прашање за документите.[editar código]

Здраво! Се вратив.. Бев многу зафатен со бизнисот, па немав воопшто време за пишување. FlavrSavr, види сега, имам слушнато дека Архивата на Македонија има веќе нов директор? Познатиот Зоран Тодоровски. Значи вака, мислам, некој од нашиве да се сретне со него, да добиеме дозвола за фотокопирање и објавување на најбитните за историјата на македонскиот народ документи. Јас мислев на тоа да правам некоја листа со битни документи, али сега мислам дека самиот Тодоровски би кажал најдобро кои се најбитните документи. Така еднаш засекогаш ќе раскрстиме со контроверзиите околу македонското име. Како почеток: документите од овој сајт [1] во ГОЛЕМА РЕЗОЛУЦИЈА! Што мислиш. Јас мислам дека шансите за тоа денес се големи, бидејќи Тодоровски би сакал да се заштити како научник од нападите врз него.--Комита 19:14, 2 февруари 2007 (UTC)

Здраво, Цобе. Би сакал да го слушнам твоето мислење на разговорот на главната страница во врска со овие двајца уредници. Boyan 12:58, 3 февруари 2007 (UTC)

Лерин[editar código]

Нема потреба да ме блокираш, брат, бидејќи не планирам понатаму да се расправам со тврдоглавиот Бугарин Бурков или Брков. Мојата жестина е поради тоа што сметам дека ние како Македонци не треба да му дозволиме на еден Бугарин да биде толку дрзок па да си земе за право дури и на нас в лице да ни објаснува дека сме Бугари и дека Македонци сме биле само „географски“, види мајката! Нема повеќе да правам проблеми, и да се жестам ветувам (не сме на бојно поле што велиш:)) но сепак сметам дека не треба да дозволуваме перфидно и затскриено навлегување на бугарска пропаганда, бидејќи самиот сум бил во Лерин и јасно и гласно сум чул од тие луѓе дека се МАКЕДОНЦИ, а не бугари,срби или не дај боже „грчки“ македонци (ха ха)! Енциклопедија се прави со вистини, а вистината е дека во Лерин нема ниту еден Бугарин туку сите се Македонци и тоа со висока македонска национална свест! Поздрав, и се извинувам за моите испади! - Македонец 21:14, 20 февруари 2007 (UTC)

Доколку си во можност прочитај во денешен Шпиц за „грчко-бугарската спогодба“ за која пишувал грчкиот (тиражен) весник Катимерини! Па нека биде јасно зошто не треба за ништо да се попушта на Бугарите! Поздрав- Македонец 19:24, 21 февруари 2007 (UTC)

Slobodane! Dolazim u Skopje početkom sledeće nedelje (verovatno ponedeljak) sa jednom drugaricom, pa se pitam dal bi možda mogao da preporučiš nešto što bi mogli posetiti, ili možda da se nađemo na par sati da nas provedeš kroz grad i slično? :) Ako nemaš vremena, OK, ali bilo bi super da se vidimo makar na kratko :) Kakogod, ako možeš pošalji mail na rainman@EUnet.yu tokom današnjeg dana, pošto sutra već krećemo. Aj pa se valjda vidimo, Robert (a.k.a Rainman) --87.116.137.64 14:57, 13 април 2007 (UTC)

Монти Питон[editar código]

Мојата најголема дилема... Монти Питон или Монти Пајтон?

Значи, зошто името на статијата е Монти Питон? Искрено, не знам ниту јас со сигурност. Зашто уште од кога знам групата ја научив под името Монти Пајтон и како таква ја знаев се до пред две-три години кога по подолга пауза повторно се заразив со нивниот хумор. И мислам дека тогаш изгледав се што имаат снимено генијалциве. Сепак, она што ме зачуди беше најавата на Летечкиот Циркус, каде многу јасно слушнав Монти Питон, а не Монти Пајтон како што си го имав запомнето името од малечок. И кога ја пишував статијата, си помислив дека ако потекнува името од името на змијата што кај нас се вика питон, паметно е статијата да ја крстам Монти Питон.

Е сега, фактот што јас никогаш во текот на овие две години не сум рекол во разговор Монти Питон и Светиот Грал или Летечкиот Циркус на Монти Питон, туку секогаш си го користам називот Монти Пајтон ме натера ова да го направам дури откако претходно веќе пишував во статијата со име Монти Пајтон или поточно во некоја веќе отворена статија со наслов Монти пајтон. Па потоа ја преместив страницата. И затоа сега и двете имиња пренасочуваат кон страницата со Монти Питон. Само за филмовите ги немам направено пренасочувањата, но ќе ги направам набрзо.

И уште: ниту соседниве земји (географски или лингвистички) немаат едно единствено име: Бугарија, Русија и Србија имаат статии со наслов Монти Пајтон, но затоа пак Чешка, Полска и Словенија со Монти Питон.

Не знам, може треба да се консултираме со повеќе луѓе и да одлучиме. --Виктор Јованоски 22:45, 13 мај 2007 (UTC)

Тогаш преправаме - Finally It's... Монти Пајтон. Патем, благодарам на забелешките и помошта. И ако можеш и ако имаш време, провери во некоја од статиите да не не е поправено, зашто кој знае колку пати напишав Монти Питон--Виктор Јованоски 21:30, 14 мај 2007 (UTC)

Предог за измена на Главната страница[editar código]

Те повикувам да го дадеш твоето мислење во поглед на предлогот за измена на Главната страница--brest 09:38, 16 јуни 2007 (UTC)

Please change my name[editar código]

Please change my name from Edmundkh to EdmundEzekielMahmudIsa, then leave me a message in the English Wikipedia. Thank you! --Edmundkh 09:45, 18 август 2007 (UTC)

mk on Betawiki[editar código]

Hi FlavrSavr. You have done some translation work on the MediaWiki messages at Betawiki[2]. I was wondering if you were still going to work on them and if we should maybe commit the currently changed messages to Subversion so they will be used everywhere. Please let us know at Process/tasks at Betawiki. Cheers! Siebrand 13:27, 28 август 2007 (UTC)

Попис 2002[editar código]

Податоците за населението за селата и градовите во Македонија според пописот од 2002 година, може да се најдат на сајтот на министерството за локална самоуправа [www.mls.gov.mk] во делот База на општински урбанистички планови [3] каде што ги има урбанистичките планови на сите општини и со кликање на некое населено место, дава податоци за населението и неговата национална структура, според пописот од 2002 година. Ако линкот не работи, делот База на општински урбанистички планови се наоѓа во долниот лев агол на страницата на министерството за локална самоуправа. Не можеш да го промашиш. Поздрав! - Македонец 08:26, 4 септември 2007 (UTC)

Eве го работи линкот, [4] - Македонец 08:27, 4 септември 2007 (UTC)

Координати на селата[editar código]

Бидејќи гледам дека ги внесуваш координатите на селата/населени места во постоечките статии, би сакал да предложам да отвориме една страница во форма на табела каде би ги ажурирале овие податоци а подоцна истите можно е да се искористат и за друга намена.

Пример да се внесуваат во табела од типот:

Opstina naziv na naseleno mesto (kako sto e nazivot na viki statijata) lat_dir lat_deg lat_min lat_sec lon_dir lon_deg lon_min lon_sec nadmorska visina postenski broj naselenie spored popis, 2002, naselenie spored popis, 2006, ....
Kumanovo Agino selo N 42 2 47 E 21 40 52 315 1300 965

--brest 19:26, 5 септември 2007 (UTC)

Предлог редизајн на Главна страница[editar código]

Кажи го твоето мислење на порталот. --Милош 19:58, 23 септември 2007 (UTC)

Статија Македонци[editar código]

Здраво. Те молам кажи го твоето мислење тука. Поздрав. Revizionist 18:21, 05 октомври 2007 (UTC)