Престапна година, која започнува во вторник

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на: содржини, барај

Ова е календарот за престапна година, која започнува во вторник.

Овој календар е валиден за годините: 1924, 1952, 1980, 2008, 2036, 2064, 2092.


    Јануари        Февруари         Март
 п в с ч п с н   п в с ч п с н   п в с ч п с н
  1 2 3 4 5 6         1 2 3          1 2
 7 8 9 10 11 12 13   4 5 6 7 8 9 10   3 4 5 6 7 8 9
14 15 16 17 18 19 20  11 12 13 14 15 16 17  10 11 12 13 14 15 16
21 22 23 24 25 26 27  18 19 20 21 22 23 24  17 18 19 20 21 22 23
28 29 30 31       25 26 27 28 29     24 25 26 27 28 29 30
                        31
 
    Април          Мај          Јуни
 п в с ч п с н   п в с ч п с н   п в с ч п с н
  1 2 3 4 5 6       1 2 3 4            1
 7 8 9 10 11 12 13   5 6 7 8 9 10 11   2 3 4 5 6 7 8
14 15 16 17 18 19 20  12 13 14 15 16 17 18   9 10 11 12 13 14 15
21 22 23 24 25 26 27  19 20 21 22 23 24 25  16 17 18 19 20 21 22
28 29 30        26 27 28 29 30 31    23 24 25 26 27 28 29
                        30
 
    Јули          Август         Септември
 п в с ч п с н   п в с ч п с н   п в с ч п с н
  1 2 3 4 5 6         1 2 3   1 2 3 4 5 6 7
 7 8 9 10 11 12 13   4 5 6 7 8 9 10   8 9 10 11 12 13 14
14 15 16 17 18 19 20  11 12 13 14 15 16 17  15 16 17 18 19 20 21
21 22 23 24 25 26 27  18 19 20 21 22 23 24  22 23 24 25 26 27 28
28 29 30 31       25 26 27 28 29 30 31  29 30
 
   Октомври         Ноември        Декември
 п в с ч п с н   п в с ч п с н   п в с ч п с н
    1 2 3 4 5          1 2   1 2 3 4 5 6 7
 6 7 8 9 10 11 12   3 4 5 6 7 8 9   8 9 10 11 12 13 14
13 14 15 16 17 18 19  10 11 12 13 14 15 16  15 16 17 18 19 20 21
20 21 22 23 24 25 26  17 18 19 20 21 22 23  22 23 24 25 26 27 28
27 28 29 30 31     24 25 26 27 28 29 30  29 30 31


Види исто така[уреди]