Плоштад Македонија (Софија)

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на: содржини, барај
Поврзано: Плоштад Македонија
Плоштад Македонија
Општи информации
Град Софија
Земја Бугарија

Плоштадот Македонија се наоѓа во Софија, Бугарија.

Плоштадот до 1989 година го носел името Димитар Благоев.

Во близина на плоштадот се наоѓаат Министерството за земјоделство, Бугарската стопанска асоцијација и Бугарската фондова берза.