Пичка

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на: содржини, барај

Пичка може да се однесува на жаргоните од македонскиот говор:

  • Пичка (полов орган) - женски полов орган, видете исто така вагина.
  • Пичка - карактерна особина за машка единка која има женски манири.
  • Пичка - вулгарен опис на голем број негативни особини: подлец, интригант, подбуцнувач, страшливец, итн.
  • Пичка - добра, атрактивна девојка.