Области во Монголија

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на: содржини, барај
Карта на областите во Монголија

Областите во Монголија (сум) е второстепена административна поделба на Монголија. Покраините во Монголија се поделени на 315 области. Tие се:


Архангај[уреди]

Области во Архангај

Бајан-Олги[уреди]

Области во Бајан Олги

Бајанхонгор[уреди]

Области во Бајанхонгор

Булган[уреди]

Области во Булган

Гови-Алтај[уреди]

Области во Гови-Алтај

Говисумбер[уреди]

Области во Говисумбер

Дархан-Ул[уреди]

Области во Дархан-Ул

Дорнод[уреди]

Области во Дорнод

Дорногови[уреди]

Области во Дорногови

Дундгови[уреди]

Области во Дундгови

Завхан[уреди]

Области во Завхан

Оворхангај[уреди]

Области во Оворхангај

Омногови[уреди]

Области во Омногови

Орхон[уреди]

Области во Орхон

Селенге[уреди]

Области во Селенге

Сухбатор[уреди]

Области во Сухбатор

Тов[уреди]

Области во Тов

Увс[уреди]

Области во Увс

Хентиј[уреди]

Области во Хенти

Ховд[уреди]

Области во Ховд

Ховсгол[уреди]

Области во Ховсгол

Видете исто така[уреди]