Нестрамско-костенарски дијалект

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на: содржини, барај
Тиквешко-мариовски дијалект на картата на македонските дијалекти

Нестрамско-костенарски дијалект е дијалект на македонскиот јазик. Дијалектот спаѓа во групата на југозападни дијалекти од југоисточното наречје. Овој дијалект се зборува во крајните југозападни делови на Македонија односно селото Нестрам и областа Костенарија.