Дорота Рабчевска

Од Википедија, слободната енциклопедија
Прејди на: содржини, барај
Дорота Рабчевска (Дода), 2008

Дорота Рабчевска (Дода) (полски: Dorota Rabczewska (Doda), 15 февруари 1984, Цеханув) е полска рок и поп-пејачка [1].

Дискографија[уреди]

Албуми[уреди]

  • 2002 Virgin
  • 2004 Bimbo
  • 2005 Ficca
  • 2007 Diamond Bitch
  • 2011 The Seven Temptations

Сингли[уреди]

  • 2002: «To Ty»
  • 2002: «Mam Tylko Ciebie»
  • 2004: «Dżaga»
  • 2004: «Kolejny Raz»
  • 2005: «Nie Zawiedź Mnie»
  • 2005: «Znak Pokoju»
  • 2005: «2 bajki»
  • 2006: «Szansa»
  • 2007: «Katharsis»
  • 2007: «To Jest To»
  • 2008: «Nie Daj Się»
  • 2009: «Dziękuję»
  • 2010: «Bad Girls»

Извори[уреди]

  1. http://pl.doda-music.com/index.php/bio/

Надворешни врски[уреди]