Група за притисок

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на: содржини, барај

Интересна група или група за притисок е релативно трајна група која се служи со различни начини за притисок врз луѓето, мислењето на јавноста или врз центрите на политичката моќ за да се оствари или постигне некои од нивните интереси.