Гвајански штит

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на: содржини, барај
Границата на Гвајанскиот Штит

Гијана (шпански: Guayana или Гвајански Штит е регион во Јужна Америка. Држави:Региони на светот

LocationAfrica.png Африка Африка · Источна Африка · Северна Африка · Средна Африка · Јужна Африка · Западна Африка
Големите Езера · Гвинеја · Африкански рог · Магреб · Средоземно Море · Среден Исток · Сахел · Супсахарска Африка · Судан

LocationAmericas.png Америки Северна Америка Кариби · Средна Америка · Северна Америка
Големите Езера · Големите Висорамнини · Латинска Америка · Пацифички северо-запад · Пацифички обрач
Јужна Америка Држави на Андите · Гвајански штит · Латинска Америка · Патагонија · Пацифички обрач · Јужна купа

LocationEurasia.png Евроазија Азија Централна Азија · Источна Азија · Северна Азија · Јужна Азија · Југоисточна Азија · Југозападна Азија
Мала Азија · Арапски Полуостров · Кавказ · Далечен Исток · Индија · Индиски потконтинент · Левант · Среден Исток · Близок Исток · Пацифички обрач · Сибир
Европа Источна Европа · Северна Европа · Јужна Европа · Западна Европа
Балкан · Балтички регион · Бенелукс · Британско Острови · Кавказ · Средна Европа · Средоземно Море · Нордиски регион · Скандинавија

LocationOceania.png Океанија Аустралазија · Меланезија · Микронезија · Полинезија
Пацифички обрач

LocationPolarRegions.png Поларни Арктик · Антарктик