Википедија:Дозволи за објавување/Taurisium

Од Википедија — слободната енциклопедија

Таор - археолошко истражување[уреди извор]

Допис упатен до Таор - археолошко истражување, веб-место: http://www.taurisium.com/

Pocituvan Rasho

Mozes slobodno da iskoristis od nasiot sajt se sto mislis deka ke ti posluzi. Megutoa te informiram deka, toa sto e na sajtot e materijal od istrazuvanje na Taor (Tauresium) do 2005 godina osven fotografiite vo fotogalerijata koi se od 2008 godina. So ova ja pozdravuvam tvojata inicijativa, pri sto ako imas potreba od drugi informacii za Taor, zosto sega momentalno rabotam tamu, rado bi ti pomognal ili od drugi lokaliteti (na primer Markovi Kuli Vodno, kade sto isto taka imam istrazuvano) i tn.

Pozdrav do timot na Vikipedija na makedonski jazik

Kiro Ristov



Forwarded Message ----

From: Rašo Avramovski <ka5616-458@online.de> To: kiroristov@yahoo.com Sent: Sunday, April 12, 2009 1:04:42 PM Subject: Барaње за објавување

Почитувани!


Ние како уредници на македонската верзија на енциклопедијата Википедија (http://mk.wikipedia.org), се ангажиравме за изработка на слободна енциклопедија достапна за сите. Затоа би сакале во нашата енциклопедија да искористиме материјал и податоци од вашиот сајт (http://www.taurisium.com). На македонската википедија се подготвуваат повеќе проекти кои ја третираат македонската историја и култура и проекти за сите населени места. Материјалот би бил објавен под условите на GNU-овата лиценца за слободна документација http://en.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Text_of_the_GNU_Free_Documentation_License). Исто така ве повикуваме и Вас слободно да ги користите нашите текстови кои се во секојдневен постојан пораст. Доколку ни дадете дозвола да го користиме Вашиот материјал како што горе наведено, Вашиот сајт на нашите текстови ќе биде наведен како извор и до него ќе води соодветен линк. Тоа може да доведе и до зголемување на рејтингот на вашиот сајт, бидејќи википедија е еден од најпосетуваните веб портали во Македонија и нејзините статии најчесто се меѓу првите погодоци на претражувачките сајтови како Google и Yahoo.

Со почит Тимот на Википедија на македонски јазик