Болјарин

Од Википедија, слободната енциклопедија
Прејди на: содржини, барај

Болјарин е средновековна аристократска титула, носена од наjвисокиот слој на феудалната аристократиja на Бугарија, Русија, Влашко и Молдова меѓу 10 и 17 век.